Zumo 340 LM won't charge in cradle

Discussion in 'Garmin GPS' started by lewhand, Aug 19, 2017.

  1. lewhand

    lewhand

    Joined:
    Aug 19, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hi guys

    Just installed a Zumo 340 LM onto my motorcycle and for whatever reason it won't charge in the mount

    I've put a meter on the pins for the connector and verified the power supply is ok with 5v

    Any ideas?
     
    lewhand, Aug 19, 2017
    #1
    1. Advertisements

  2. lewhand

    Nuvi-Nebie Moderator

    Joined:
    Aug 16, 2015
    Messages:
    1,603
    Likes Received:
    136
    Location:
    UK
    Nuvi-Nebie, Aug 19, 2017
    #2
    1. Advertisements

  3. lewhand

    lewhand

    Joined:
    Aug 19, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I'll have a look at the link thanks, I'm using an original Zumo cradle and power supply which has the two pins. They are definitely making contact.

    I may also put it into diagnostic more later and see if there is an incoming voltage monitor
     
    lewhand, Aug 19, 2017
    #3
  4. lewhand

    Nuvi-Nebie Moderator

    Joined:
    Aug 16, 2015
    Messages:
    1,603
    Likes Received:
    136
    Location:
    UK
    Is it possible that the power connector on the cradle is in possition '1' rather than position '2'?, or maybe it is upside down?

    2017-08-20_14.32.49.jpg
     
    Nuvi-Nebie, Aug 20, 2017
    #4
  5. lewhand

    lewhand

    Joined:
    Aug 19, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Yes it's in correct position, even if you remove connector it from cradle and plug straight into unit it's the same.

    If you apply the connector the wrong way (incorrect polarity then the unit shuts down and reboots itself so it definitely knows it's getting power
     
    lewhand, Aug 20, 2017
    #5
  6. lewhand

    Nuvi-Nebie Moderator

    Joined:
    Aug 16, 2015
    Messages:
    1,603
    Likes Received:
    136
    Location:
    UK
    I would try the secret menu (not tried this on a zumo), touch and hold the battery icon for 5 seconds to display battery charging, voltage etc.
     
    Nuvi-Nebie, Aug 20, 2017
    #6
  7. lewhand

    lewhand

    Joined:
    Aug 19, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Looked in the diagnostic menu and that showed no voltage being seen.

    Contacted Garmin yesterday and told them all the steps I'd don't do they have offered me a replacement for £80

    Thanks for your help nebie
     
    lewhand, Aug 22, 2017
    #7
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.